Alföld TV – Este7

Külföldi és hazai szaktekintélyek részvételével, első alkalommal rendezte meg a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Urológiai Klinikája a Debreceni Endourológiai Napokat 2019.május 10-11-én. A legmodernebb műtéti technikákat bemutató mesterképzés során 10 élő műtéti közvetítést láthatnak a résztvevők. Dr. Kiss Zoltán, a rendezvény szervezője nyilatkozott az Alföld Televíziónak.

Weborvos.hu

Mesterképzés: Urológiai műtétek 3D-ben

A legmodernebb műtéti eljárásokat mutatják be a Debreceni Egyetem Urológiai Klinikáján. Dr. Kiss Zoltán, a mesterkurzus szervezője kiemelte: a kongresszus különlegessége az a lézeres vesekőműtét is, amelyet egy milánói szakember mutat be.

Medicalonline.hu

Urológiai műtétek 3D-ben

Bipoláris prosztataműtét, 3D-s laparoszkópia, lézeres vesekőoperáció – a legmodernebb műtéti eljárásokat mutatták be a Debreceni Egyetem Urológiai Klinikáján rendezettmesterképzésen. Az A jóindulatú prosztatamegnagyobbodás esetén alkalmazható új műtéti technikát Dr. Kiss Zoltán honosította meg az intézményben.

További sajtómegjelenések az Urológiai műtétek 3D-ben témában

További sajtómegjelenések a témában

Házipatika.hu

Úttörő változás jön a vesekőműtétekben

Könnyebb a beteg altathatósága és kisebb a húgyúti fertőzés kockázata - egyebek mellett ezek az előnyei a háton fekvő vesekőműtétnek, amelyet az országban elsők között a Debreceni Egyetem Urológiai Klinikáján szeretnének rutinszerűen végezni. Az új típusú beavatkozást Kiss Zoltán, a klinika szakorvosa vezette be, aki Milánóban Ioannis Kartalas Goumastól, a Vimercatei Kórház Urológiai Osztályának osztályvezető főorvosától sajátította el a módszert.

Alföld TV – Este7

Rendszeresítenék a háton fekvő műtéteket a debreceni klinikán

Úttörő változás a vesekőműtétekben

A hírről az alábbi médiumok is beszámoltak

Keressen bizalommal, kérjen tanácsot, segítek!   Kapcsolatfelvétel