Vizelési panaszok kivizsgálása, kezelése

A vizelési panaszok változatosak lehetnek: sürgető vizelési ingerek, fájdalmas vizelés, vérvizelés, csípő vizelés, akadozva ürülő vizelet, vizeletcsepegés. A háttérben mind jó-, mind rosszindulatú betegségek meghúzódhatnak, ezért nagyon fontos a panaszokkal időben urológushoz fordulni.

Ultrahang vizsgálat

Az ultrahang vizsgálat nagy szerepet tölt be az urogenitális szervek vizsgálatában. Alkalmazásával gyakran már végleges diagnózishoz juthatunk. Az ultrahang alapvizsgálatnak tekinthető a vizelési panaszokkal, vérvizeléssel, vagy vesetáji fájdalommal jelentkező betegek esetében.

Prosztatarák szűrés

A prosztata rosszindulatú daganata a férfiakban a leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganatos megbetegedés. Az USA-ban évente 250.000 új prosztata tumoros beteg kerül felismerésre. Sajnos hazánkban ezzel kapcsolatban csak viszonylag régi statisztikai adatok állnak rendelkezése.

Húgyúti fertőzések kivizsgálása, kezelése

A húgyúti fertőzés gyakori betegség. Nőknél a hólyaghurut (cystitis) alhasi fájdalommal, csípő vizeléssel, sürgető vizelési ingerekkel és vérvizeléssel jár. A visszatérő hólyaghurut nagy mértékben ronthatja az életminőséget.

Vesekövesség kivizsgálása, kezelése

A vesekövesség világszerte az egyik leggyakoribb urológiai betegség. Kialakulásában a genetikai hajlam és a környezeti tényezők játszanak szerepet. A „vesegörcs” vesetáji, illetve alhasi fájdalommal jár. Társulhat még hozzá sürgető vizelési inger, véres vizelet, hőemelkedés vagy láz.

Urológiai daganatos betegségek kivizsgálása, kezelése

A vesedaganatok előfordulása világszerte emelkedő tendenciát mutat. Ez részben a képalkotó eljárások elterjedt alkalmazásával, részben az emelkedett átlagéletkorral is magyarázható. A veserák az 5. és 6. évtized betegsége.

Merevedési zavar kivizsgálása, kezelése

A férfiak leggyakoribb szexuális zavarai közé tartozik a merevedési zavar. Számos következménnyel járhat, mint szorongás, frusztráció és a nemi együttlét kerülése, amely a partnerkapcsolatot is befolyásolja. A diagnosztizált és a kezelt betegek száma között diszkrepancia áll fenn, amely a betegek szégyenérzetével magyarázható.

Endoszkópos műtétek

Az urológiai műtétek jelentős része endoszkópos műtét, amely magába foglalja az alsó- és felső húgyúti endoszkópos beavatkozásokat és a laparoszkópos műtéteket. Az endoszkópos műtét történhet húgycsövön vagy bőrön keresztül.

Keressen bizalommal, kérjen tanácsot, segítek!   Kapcsolatfelvétel